Yeni nesil Borsacılık faaliyetleri ile üyelerinin rekabet ve ticari gücünü artırmak.
2030 yılına kadar Ticaret Borsaları İşlem Hacmi sıralamasında ilk 3’te yer almak.
GTB 11 NOLU MESLEK KOMİTESİ OCAK AYI TOPLANTISI
Tarih: 15.01.2026 - Perşembe
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) 11 No’lu Meslek Komitesi (Tahıl Toptan Ticareti – Hububatçılar) üyeleri, 2026 yılı Ocak ayı olağan toplantısını, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Uygur’un katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda; üye görüş ve talepleri doğrultusunda hububat sektöründeki güncel gelişmeler ele alınarak, buğday, arpa, mısır ve diğer hububat ürünlerinde fiyat hareketleri, arz-talep dengesi, piyasa koşulları ile girdi maliyetlerinin sektöre yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Komite üyeleri, hububat piyasalarında yaşanan son gelişmeler, üretici ve tüccar beklentileri, lisanslı depoculuk uygulamalarının sektöre etkileri ile iç piyasadaki ticaret süreçleri üzerine görüş alışverişinde bulunarak, sektörün mevcut durumu ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerini paylaştı. Üyelerden gelen talepler doğrultusunda; piyasa istikrarının korunması, ticaretin sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesi ile üretim ve pazarlama süreçlerinde verimliliğin artırılmasına yönelik konular üzerinde duruldu.